Gmail последва WhatsApp и прехвърли 1 млрд. потребители

Мейл услугата бе официално предоставен на 1 април 2004

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News

Услугата за електронна поща на Google Gmail вече може да се похвали с месечна аудитория от над 1 млрд. потребителя. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на компанията Сундар Пичай по време на среща с инвеститори, на която бяха обсъдени финансовите резултати на компанията за последното тримесечие на 2015. 

През май 2015 Gmail имаше 900 млн. потребители, а само след шест месеца те нараснаха до 1 млрд., поясни Пичай.

Така електронната поща стана седмата онлайн услуга на компанията с над 1 млрд. потребители. Преди това същият резултат вече достигнаха търсачката Google, операционната система Android, уеб браузърът Chrome, магазинът с приложения Google Play, картографската услуга Google Maps и сайтът за споделяне на видео YouTube.

Във вторник стана ясно, че услугата за кратки съобщения WhatsApp, собственост на Facebook, също вече има над 1 млрд. потребители месечнo, предава Investor.bg.

Gmail бе официално предоставен на 1 април 2004 след сериозн и корпоративни тестове. Тогава много потребители приеха съобщението за шега, понеже Google обича да съобщава по нещо интересно на първи април. Но скоро след това Gmail стана изключително популярна услуга и е една от най-предпочитаните електронни пощи.

Последни новини
Още от Новини