Акциите на Twitter скочиха след информация за сделка със Silver Lake

Технологичната компания може да бъде придобита от фонда за частни капиталови инвестиции

Twitter - лого. Снимка: Scott Eells/Bloomberg Twitter - лого. Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Акциите на социалната мрежа Twitter поскъпнаха в началото на борсовата търговия в САЩ след като изданието The Information изнесе информация, че Марк Андрийсън и компанията за частни капиталови инвестиции Silver Lake обмислят „някаква сделка“. 

В информацията не се казва дали сделката е „активна“ в момента, а говорители на Андрийсън и Silver Lake отказаха коментар. 
След публикуването на информацията акциите на Twitter скочиха с 8,3% до $18,20 на акция в 10:38 ч. местно време в Ню Йорк (17:38 ч. българско време). Въпреки поскъпването от миналия април насам акциите на технологичната компания са се сринали с 65%, като пазарната и капитализация достига около $12,4 млрд. 

През последните месеци акциите на Twitter вървяха стремглаво надолу, което прави компанията лесна цел за придобиване и сделка, която би я свалила от борсата при инвестиция от страна на Silver Lake може да е най-добрият ход за нея, каза Ерик Гордън, професор в бизнес училището към Мичиганския университет Ross School. 

Twitter преминава през преструктуриране, като целта е да се повиши растежът на компанията, която изпитва трудности с привличането на нови потребители и реализирането на печалби. През лятото нейният главен изпълнителен директор Дик Костоло напусна поста си, а на негово място застана основателят на компанията Джак Дорси. Притесненията на инвеститорите са свързани с това, че Twitter има по-малко потребители от социални мрежи като Facebook, а също и с това, че не може да реализира големи печалби от тях. 

 

 

Последни новини
Още от Новини