Investbook - архив

Понеделник - петък, 20 часа

Водещ: Александър Костадинов

2016 може да е много успешна за фондовете с макро стратегии

Към 2015 управляваните средства от хедж фондовете достигат 3,2 трлн. долара, обяви Ейми Бенстед, ръководител на хедж фонд продукти в Preqin

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

2016 може да е доста успешна за хедж фондовете с макро стратегии, като това ще бъде обръщане на тенденцията спрямо миналата година, когато имаше сериозен отлив на средства от тях. Ако погледнем пазарите, и по-специално капиталовите пазари, там се вижда нуждата от невзаимосвързани активи, каквито може да създаде един макро фонд, за да може да се премине през мечите пазари тази година. Това заяви Eйми Бенстед, ръководител на хедж фонд продукти в Preqin, в ефира на Investbook по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според Бенстед на противоположния полюс ще бъдат кредитните стратегии, които ще преживеят трудна година. Допитване до инвеститорите е показало, че те ще са най-зле представящите се през 2016. 

Инвеститорите ще се придвижат повече към ликвидните стратегии, като макро стратегиите и ще стоят далеч от продуктите с фиксиран доход, като кредитните стратегии. 

Бенстед обяви, че 2015 е била предизвикателна за хедж фондовете, но и успешна в много отношения. Управляваните средства са достигнали 3,2 трлн. долара. По думите на експерта това, което най-силно е ударило фондовете през 2015 и продължава и през тази, е забавянето в Китай. 

Според нея спадането на таксите на хедж фондовете в последните години в голяма степен се дължи на натиска от големите институционални инвеститори. 

Вижте повече в следващото видео:

 

Последни новини
Още от Investbook