Продажбите на Lamborghini с нов връх през 2015

Основна роля за повишаването на продажбите се очаква да има модела Urus

Снимка: Jack Atley/Bloomberg News Снимка: Jack Atley/Bloomberg News
Продажбите на Lamborghini продължават да растат, като през 2015 достигат нов връх, съобщават от компанията. Реализираните на световните пазари екземпляри за първи път в историята на производителя надхвърлят границата от 3000, пише Investor.bg.
 
Точният брой е 3245, което e значително подобрение спрямо 2014, когато компанията продаде 2530 коли. 
 
От Lamborghini не уточняват продажбите на отделните модели, но пък заявяват, че очакват ръстът да продължи и през настоящата година. Нает дори допълнителен персонал, който да обезпечи очакваното повишаване на производството.

През 2014 Lamborghini нае 150 нови служители на поточните линии, като през следващите няколко години съставът ще бъде увеличен с още 500. Настоящият персонал в завода на компанията е 1300 души.

За повишаването на продажбите основна роля трябва да изиграе моделът Urus, който се очаква след около 2 години. Той представлява кросовър, като е представител на най-бързо растящия сегмент на пазара. Според изпълнителния директор на Lamborghini Стефан Винкелман след премиерата на Urus продажбите на марката ще достигат 5000  - 6000 екземпляра годишно.

Но не само "масовите" модели на Lamborghini обаче се продават добре. Наскоро компанията разкри, че ще покаже специален модел, посветен на 100-годишнината от рождението на Феручо Ламборгини. Въпросната машина все още не е представена официално, не се знае дори името й. Въпреки това обаче всички 40 екземпляра (20 купета и 20 кабриолета) са вече предплатени от клиенти. Спекулира се, че цената на този модел ще бъде около $ 2,4 млн. Премиерата му ще се състои в Женева през март.
 
 

 

Последни новини
Още от Новини