Борисов поиска оставката на образователния министър

Новината идва на фона на поредица скандали, свързани с промените в учебните програми

Тодор Танев. Тодор Танев.

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип, предава Dnes.bg.

Това е станало след разговор с ръководството на Реформаторския блок, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане", заявява премиерът.

Борисов благодари на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа.

Искането за оставка идва на фона на поредица скандали, свързани с промените в учебните програми.

По-рано днес министър Танев се срещна с Патриотичния фронт, като след срещата стана ясно, че ще има промени в екипа му в понеделник. Много пъти професорът е заявявал в отговор на искания да освободи поста, че ще даде оставка само на премиера.

Това е трета рокада в кабинета "Борисов 2", но за първи път това става по искане на министър-председателя. Досега оставки хвърлиха сами Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и Христо Иванов като правосъден министър.

Последни новини
Още от Новини