Uber трябва да плати $1,3 млн. на профсъюз във Франция

Решението е на Парижкия градски съд

Емил Майкъл, старши вицепрезидент на Uber. Снимка: Chris Goodney/Bloomberg Емил Майкъл, старши вицепрезидент на Uber. Снимка: Chris Goodney/Bloomberg

Компанията за споделени пътувания Uber трябва да плати $1,3 млн. на профсъюз на таксиметрови шофьори във Франция по обвинение от 2014 постанови Парижкия градски съд ден след стачката на таксиметровите шофьори във Франция

Uber ще трябва да изплати обезщетението след обвинение от 2014, според което таксиметровите шофьори трябва да стоят на определени места в града, а не да обикалят улиците докато чакат за следващия си клиент. Компанията обаче ще обжалва решението. 

Стачката на таксиметровите шофьори във Франция на 26 януари доведе до проблеми с трафика в страната. Те запалиха гуми на обръча от магистрали около Париж и блокираха магистрала в близост до Марсилия. Протестите бяха насочени към компании като Uber и услугите, които те предлагат. 

Франция е поредното място по света, където Uber среща сериозни проблеми и съпротива. Компанията за споделени пътувания среща обвинения от таксиметровия бранш в почти всички държави, където се появи, като според тях тя заобикаля регулации, отнасящи се за традиционните таксиметрови компании. 

Услугата Uber беше забранена и в България. 

 

 

Последни новини
Още от Новини