Тръмп нарече Брюксел адска дупка

Коментарът му отприщи вълна от иронични постове в twitter

Кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Кандидатът за номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп за пореден път си навлече гнева на европейците след свое изказване. Първо той раздразни французите, след това британците, а сега среща недоволството и от Брюксел. Милиардерът Тръмп определи Брюксел като „адска дупка“ по време на интервю за Fox News. 

„Отивате в Брюксел. Аз бях в Брюксел много отдавна – преди 20 години – толкова красиво, всичко е толкова красиво. В момента там е сякаш да живееш в адска дупка“, каза Тръмп. 

Това не е първото противоречиво изказване на кандидатът на републиканците, който според последните социологически проучвания е основен фаворит за тяхната номинация за президент. През октомври той критикува политиката на отворените врати по отношение на бежанците на немския канцлер Ангела Меркел, като определи действията ѝза „лудост“. 

Ексцентричният милиардер освен това каза, че би забранил на мюсюлмани да влизат в САЩ, което отприщи гневна реакция и петиция срещу него във Великобритания. Сред плановете на Тръмп е и изграждането на стена по границата на САЩ с Мексико, която да спре нелегалните имигранти, идващи от юг в САЩ. 

Последните нападки на Тръмп, насочени срещу Брюксел, доведоха до вълна на присмех към него в социалната мрежа twitter. Много хора, които живеят там публикува снимки на красиви гледки от Брюксел с хаштага #hellhole (в буквален превод адска дупка), като по този начин иронизираха казаното от Тръмп. 

 

 

Последни новини
Още от Новини