Tesla търси партньор в Китай

Провеждат се срещи с властите в страната, обяви изпълнителният директор Илон Мъск

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg: Акциите продължиха напред във вторник след като JPMorgan предупреди, че печалбите за четвъртото тримесечие ще бъдат засегнати от по-бавното от очакваното производство на модел X. Това твърдо оряза очакванията за печалба на 10 цента за акция от 26 цента за акция. След всичко това Илон Мъск трябва да се опита да спечели местните регулатори и да открие партньор за производство в Китай. Той обяви, че е провел серия от срещи на високо ниво с властите без да дава допълнителни подробности. Мъск смята,че китайският пазар носи огромен потенциал за Tesla, посочвайки опасенията за замърсяването и околната среда. Преди време Мъск говори по CNN за Китай по време на бизнес конференция в Хонконг.

Илон Мъск, изпълнителен директор на Tesla: Проведохме редица срещи с правителството на Китай. Министърът на финансите наскоро спомена Tesla в свое изявление като добър пример. Така че той харесва това, което правим.

Водещ: Което е много добре.

Илон Мъск, изпълнителен директор на Tesla: Да, да, абсолютно. През последната година, в опит да помогнем на останалата част от индустрията и да сме добри партньори, отворихме патентите си. Така че всяка компания в Китай или където и да е може да използва патентите ни, за да създаде електрически автомобили.

Водещ: Това, което правите там може ли да се отнесе към темата, която се появи по време на последната конференция за климата в Париж?

Илон Мъск, изпълнителен директор на Tesla: Китай е доста добре развит. Знам, че Китай има по-добри магистрали и определено по-добри влакове от САЩ. Много по-добри. Всъщност имах чудесно преживяване с влака стрела от Пекин до Шиан, за да видя Армията от глинени войници. Беше страхотно. Така че, да, мисля, че има много възможности в Китай. Tesla трябва да установи местно партньорство там и ние работим върху това. 

Чуйте тук:

 

Последни новини
Още от Новини