Иванов от Microsoft Bulgaria: В България МСБ е с 9% повече от други страни

От обявяването на програмата „Модерен бизнес за малките и средни предприятия“ 50-60 фирми са заявили интерес, който е добър начален показател, това каза изпълнителният директор на Microsoft Bulgaria.

Петър Иванов (в центъра) и Никола Стоянов (в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Иванов (в центъра) и Никола Стоянов (в дясно) Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Няма ограничения в броя на фирмите, които могат да участват в модернизационната програма„Модерен бизнес за малки и средни предприятия“, изпълнена със съдействието на Microsoft Bulgaria. Това заяви в “Investbook” по Bloomberg TV Bulgaria заместник изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малкия и среден бизнес (ИАНМСП) Никола Стоянов. Заедно с изпълнителния директор на Microsoft Bulgaria Петър Иванов той говори за същността на инициативата „Модерен бизнес за малките и средни предприятия” и по какъв начин тя ще спомгне бизнеса. ИАНМСП я изършва в съдействие с Microsoft Bulgaria.

В България има 220 000 малки и средни предприятия или 9% повече от другите европейски страни със сходен размер като нашата, каза Иванов, като допълни, че програмата ще бъде образователна, тъй като малките фирми трябва да знаят как да използват съвременните технологии,  понеже „не могат да инвестират в скъпа техника като едрия бизнес”.  „От обявяването на програмата „Модерен бизнес за малките и средни предприятия“ 50-60 фирми са заявили интерес, който е добър начален показател”, добави той.

ИАНМСП има представителства в шест града, каза Стоянов. От втората седмица на февруари ще пътуваме из страната за да се срещаме с бизнеса, допълни той. „На 11-12 февруари сме в Пловдив и Стара Загора. Следващата седмица ще сме във Враца и Русе, а на  24-25 във Варна и Бургас.”

 

 

Последни новини
Още от Новини