Индексите на Wall Street се понижават в очакване на ФЕД

Акциите на Apple и Boeing поевтиняват съответно с 5% и 12% заради незадоволителните отчети

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Индексите на Wall Street записват понижения в началото на търговията в сряда заради някои разочароващи корпоративни отчети и в очакване на заседанието на Федералния резерв на САЩ, пише Investor.bg

Акциите на Apple и Boeing поевтиняха рязко и индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 150 пункта в началото на сесията.

Американският технологичен концерн прогнозира спад на продажбите за първи път от повече от десетилетие. Въпреки че остава печеливша компания, Apple вече не печели особено от бързото навлизане на смартфоните по света. Концернът отчете рекордните $ 18,4 млрд. нетна печалба и продажби в размер на $ 75,9 млрд. през тримесечието, което приключи през декември. Акциите на Apple поевтиняват с 5%

Акциите на Boeing поевтиняват с над 12%, след като авиогигантът прогнозира по-ниска от очакванията на анализаторите печалба за 2016. 

Федералният резерв на САЩ трябва да публикува изявлението си в 21:00 часа българско време. Не се очаква промяна в паричната политика, а по-скоро сигнали с какъв темп ще се осъществят повишенията на лихвените проценти през годината.

Черното злато се търгува с понижения, като американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,96% до $30,82 за барел, а европейският бенчмарк брент – с 1% до $ 32,24 за барел към 17:30 часа българско времe.

Mеждувременно Администрацията за енергийна информация обяви ръст в петролните резервни на САЩ от 8,4 милиона барела за седмицата до 22 януари.

Златото поевтинява с 0,3% до 1 116,30 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за $ 1,0875, а курсът на йената е 118,48 йени за долар.

Доходността по 2-годишните държавни облигации на САЩ се повишава леко до 0,865%, а по 10-годишните американски книжа – до 2,022%.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време

Последни новини
Още от Новини