Кар: Ще продължим да защитаваме Обединеното Кралство

Роджър Кар за възможностите и последиците от евентуален Brexit в коментар пред Bloomberg на Световния икономически форум в Давос

Роджър Кар. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Роджър Кар. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Част от икономическия ни успех все още е свързан с Европа, те са най-близкият ни съсед и търговски партньор. Деловата общност трябва ясно да заяви този аргумент пред хората, за да направят балансирана преценка, коментира Роджър Кар, председател на BAE System Plc. пред Bloomberg TV.

„Вярвам, че да сме вътре в Европейския съюз (ЕС) е правилното решение“. По думите му не трябва да се подценява, че при евентуално излизане на страната от ЕС всички търговски отношения трябва да бъдат предоговорени, а това няма да е добре за британската икономика и възможностите за стопански растеж.

В дългосрочен план отделянето на Великобритания от европейското семейство ще промени мисленето на правителствата що се отнася до дълбочината на партньорство. Затова този процес не се отнася само до икономиката, а и до сигурността и разузнаването на страната, коментира още председателят на BAE System Plc.

Възможностите ни в електрониката, които се коренят основно на пазара в Северна Америка, са силна сфера за растеж не само във военния сектор, а и на търговския пазар. Ако подводниците „Трайдънт" бъдат подкрепени на предстоящото гласуване във Великобритания, този ход може да се превърне в добра перспектива за създаването на нови работни места.

 

Последни новини
Още от Начало