Edelman: Доверието във финансовия сектор се възстановява

Високите технологии традиционно са с най-голямо доверие от страна на потребителите, сочат данни на Edelman Trust Barometer

Доверието във финансовия сектор се възстановява заради навлизането на модерните начини за разплащане. След като миналата година видяхме дъното на доверието към бизнеса, сега то се движи в много добра посока. Това заяви Рая Стефанова, маркетинг експерт от AMI Communications, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulagaria.

Тя представи последните резултати от ежегодното проучване Edelman Trust Barometer, в което се изследва доверието на потребителите към правителствата, бизнеса, неправителствения сектор и медиите. Провежда се в 25 държави по света.

Очакванията на потребителите са изцяло насочени към бизнеса. В развитите държави има по-голямо доверие към малкия и средния бизнес в сравнение с големите корпорации.

Традиционно високите технологии е секторът с най-голямо доверие на потребителите. Тази година заради скандала с Volkswagen автомобилният бизнес губи челните си позиции, сочат данни от изследването.

„На правителствата се гледа като на затворени и тромави структури.“, обяви още Стефанова. По думите ѝ има устойчиво доверие към новите медии. Когато трябва да получат информация, потребителите преди всичко вярват на своя приятелски кръг. 70% от тях взимат решение за покупка след като са получили препоръка от свой приятел.  

Чуйте цялото видео:

 

Последни новини
Още от Новини