Процедурите за концесия на 15 плажа се прекратяват

Това се налага заради предложените изменения в Закона за Черноморското крайбрежие

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Прекратяват се откритите процедури за концесия на 15 морски плажа. Решението е резултат от одобрения от Министерския съвет в края на миналата година проект за изменение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, предложен от Министерството на туризма, пише Investor.bg 

В проекта се предвижда прехвърляне на концесиите на морските плажове от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерството на туризма.

Целта на приетото днес решение е да не се допусне компрометиране на процедурите по управление и стопанисване на плажовете и да се намали рискът за осигуряване на услуги и достъп до морския плаж през активния летен сезон.

Съгласно предложените промени цялостното провеждане на процедурите по предоставяне на концесии и отдаване под наем на морските плажове, включително извършването на подготвителните действия за предоставяне на концесии, внасянето в МС на предложения за предоставяне на концесии за морските плажове и организирането на процедурите за определяне на концесионер, след влизане в сила на проекта на закон, ще бъде в компетенциите на министъра на туризма и извън правомощията на министъра на регионалното развитие.

Плажовете, за които се отнася решението, са: „Св. Влас – централен“, община Несебър, „Градина-запад“, община Созопол, „Лозенец“, община Царево, „Червенка“, община Созопол, „Бургас-север“, община Бургас, „Нов плаж - Св. Влас“, община Несебър, „Св. Влас - запад“, община Несебър, „Китен-юг“, община Приморско, „Росенец - север“, община Бургас, „Приморско-юг“, община Приморско, „Бяла - централен 5“, община Бяла, „Градина-централен“, община Созопол, „Бургас-централен“, община Бургас, „Черноморец - юг“, община Созопол и „Нестинарка“, община Царево.

Последни новини
Още от Новини