Дик Костоло стартира своя компания

Бившият главен изпълнителен директор на Twitter ще работи с Браян Оки

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло заяви във вторник, че стартира нова компания с Браян Оки, съ-основател и главен изпълнителен директор на уелнес консултантска компания Fitify, съобщава CNBC.

"Тази платформа няма просто да измерва (показатели), за да мотивира и да води до напредък, а ще проправи пътя за лична трансформация по забавен и социален начин", каза Костело в Twitter.

Макар че предприемачът не издава името на стартъп компанията, той заявява, че тя ще предостави начин, по който уелнес професионалистите да споделят експертизата и насоките си.

Ходът отбелязва нов етап в кариерата на Костоло. Миналия юни той обяви, че се оттегля от поста главен изпълнителен директор на Twitter и че ще бъде заменен от съоснователя на Twitter Джак Дорси.

Технологичният предприемач публикува в Twitter и съобщение, че ще се присъедини към Index Ventures като партньор. Дружеството за рисков капитал, базирано в Сан Франциско и Лондон, инвестира в компании като SoundCloud, Etsy, King Digital Entertainment i Pure Storage.

"Възможността да работя със страхотния екип в Index, докато в същото време стартирам своя нова компания, прави началото на 2016 г. особено ценен момент за мен", казва Костоло. "Нямам търпение да започна".

Последни новини
Още от Новини