Варчев: Петролът би бил атрактивен за инвестиции, ако падне до $20 за барел

В момента има много възможности за инвестиции, защото всичко е евтино, обяви основателят на Varchev Finance

В момента се откриват много възможности за инвестиции, защото всичко е евтино. През 2016 очакваме по-ниски цени на петрола, на пшеницата, какаото и захарта. Петролът би бил атрактивен за инвестиции, ако падне до 20 долара за барел. Това обяви основателят и главен мениджър на Varchev Finance Бисер Варчев в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него началото на 2016 препъна инвеститорите основно поради недоверието към американския борсов пазар, както и освобождаването на юана. Така в следващите две седмици ще стане ясно дали това, което наблюдаваме, е корекция или е началото на спукване на балон.

Техническият анализ показва, че ако не се създаде паника и не излязат много лоши данни в новините през следващата седмица, това трябва да е просто една здравословна корекция от порядъка на 10-15%, смята финансистът.

По повод на данните за БВП на Китай, които предстои да излязат утре, Варчев коментира, че от трейдърска гледна точка няма значение какви ще бъдат те. Важна е разликата между очакванията и реалните данни.

В момента Китай играе изключително ключова роля в определянето на настроението в цял свят. Дори САЩ и Великобритания не са толкова значими. Аз не вярвам, че икономиката на Китай се забавя. Според мен китайските икономисти и правителството управляват целия процес изключително умело.

За дребните инвеститори в момента е най-добре да скъсят дистанцията със своя брокер и да следят какво се случва в световен мащаб. В момента парите са в акциите и в индексите, каза още експертът.  

Чуйте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Новини