Взривове в Джакарта

Седем души загинаха, включително четиримата нападатели, съобщи АП

Армия и полиция на улицата пред кафене на Starbucks Corp. в Джакарта, Индонезия, след взривове в центъра на 14 януари 2016. Photographer: Dimas Ardian/Bloomberg Армия и полиция на улицата пред кафене на Starbucks Corp. в Джакарта, Индонезия, след взривове в центъра на 14 януари 2016. Photographer: Dimas Ardian/Bloomberg

Ислямска държава заподозряна за атентатите в Джакарта, съобщи Bloomberg. Най-малко три експлозии станаха в централен район на индонезийската столица край офиса на ООН при най-тежките атентати в Джакарта от 2009.

Нападението е "много вероятно" свързано с Ислямска държава или членове на организацията, които се завръщат у дома, каза Сутийозо, ръководител на разузнаването на Индонезия.

Седем души загинаха, включително четиримата нападатели, съобщи АП.

Президентът Джоко Уидодо осъди атаките и отмени пътуване до западна Ява.

"Скърбим за жертвите на атентата и го осъждаме. Той смущава обществения ред и мир и сее терор сред хората", каза Уидодо, наричан още Джокови.

Starbucks съобщи, че един клиент е бил ранен при експлозията, станала в негово кафене край сградата Skyline и че всички служиели са в безопасност. Компанията затвори всичките си кафенета в Джакарта. Хотелите в столицата усилиха мерките за сигурност, а полицията изпрати свои части с кучета.

Участниците в заседанието на централната банка на Индонезия, близо до мястото на експлозията, продължиха работа, преди да съобщят за понижение на лихвата до 7,25% от 7,5%.

Полицията отвори отново центъра късно следобед, а Asiana Airlines и China Airlines работят нормално.

Последни новини
Още от Новини