Срещата между Мюлер и EPA продължи около час

Изпълнителният директор на Volkswagen не коментира нищо след нея

Емблема на VW. Снимка: Miles Willis/Bloomberg Емблема на VW. Снимка: Miles Willis/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Volkswagen  Матиас Мюлер проведе среща с администратора на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ Джина Маккарти, която продължи около 1 час на 13 януари. Немският автомобилен производител е дискутирал подобрени предложения за справяне със скандала с измамите при резултатите на тестовете за вредни емисии на дизелови модели на компанията. 

Ден по-рано стана ясно, че предложението на Volkswagen за поправка на двигателите на засегнатите автомобили е било отхвърлено, като „непълно“ от Калифорнийския борд по въздушни ресурси и Агенцията за опазване на околната среда на САЩ. 

След срещата Мюлер веднага си тръгна без да даде коментар. Говорителката на Агенцията за опазване на околната среда Джулиа Валънтайн също не коментира веднага какво се е случило на срещата. 

Председателят на подкомитета към Комитета за енергетика, който разследва Volkswagen, Тим Мърфи каза, че „знаем, че Volkswagen съставя план за обратно изкупуване на превозни средства, за даването на компенсации и за поправянето на коли“. Той каза, че тези мерки ще са скъпи за компанията. 

„Не мисля, че някой иска да види елиминирането на компанията. Това не е нашият подход“, допълни той. 

Последни новини
Още от Новини