GM повиши прогнозата за печалба

Кои нови модели излизат на пазара през 2016

Мари Бара. снимка: Daniel Acker/Bloomberg Мари Бара. снимка: Daniel Acker/Bloomberg

General Motors Co. увеличи прогнозите си за 2016 с 25 цента на акция, увеличи размера на обратното изкупуване и дивидентите, предаде Bloomberg. 
 

GM повиши прогнозата за печалба на акция (EPS) от $5.25 до $5.75 за годината. Предвиждайки по-добри печалби, бордът на GM повиши плана за обратно изкупуване на акции до 9 млрд. долара от 5 млрд. долара и дивидента на акция до 38 от 36 цента.

Компанията предвижда продължаващ, но бавен ръст на продажбите на своя много печеливш  северноамерикански пазар и Китай. Новите прогнози на GM идват в деня след като Ford Motor Co., вторият автопроизводител в САЩ предвиди рекордни печалби през 2016 и обяви специален дивидент от 1 млрд. долара.

Ние постигнахме значителен напредък в изпълнението на стратегическия план и са показани резултати чрез подобрени печалби, коментира главният изпълнителен директор Мари Бара в сряда в офиса на компанията в Детройт преди да дискутира перспективите на конференция на Deutsche Bank. “Очакваме да поддържаме солидни печалби в Северна Америка и Китай и да излезем на нула в Европа." Компанията не е виждала значителна печалба в Европа от 90-те.
Част от оптимизма в GM идва от силния пазар на леки МПС в САЩ. През 2015 производителите на коли продадоха рекордните 17.5 милиона автомобили и леки камиони в САЩ и GM очаква слаб ръст от това ниво.

Въпреки турболенциите на финансовите пазари в Китай, ръководството на GM все още предвижда ръст на пазара. 
GM разчита на печалби в Северна Америка, където ще излязат няколко нови модела като седаните Chevrolet Malibu и Buick Lacrosse, както и GMC Acadia и Cadillac XT5.
Почти всички нови модели са по-леки, което позволява да се посрещнат бъдещите правила за икономия на гориво чрез по-евтини двигатели и трансмисии.

Вижте какво бе показано на автосалона в Детройт.

 

Последни новини
Още от Новини