Методиев: Европа е богата, слаба и незащитена "стара дама"

Европа тепърва ще се сблъска с огромния емиграционен потенциал, коментира политологът Калоян Методиев в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria, 12.01.2016

Калоян Методиев. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калоян Методиев. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа е в ролята на "старата дама, болния човек". Тя се превръща в късната Османска империя. Надявам се това да не е края, а ново начало, защото всяка криза е възможност, но за Европа следват тежки времена. Това каза политологът Калоян Методиев в предаването „Светът е бизнес“ на Bloomberg TV Bulgaria. Най-смелите анализатори говорят за граждански войни. Бежанските процеси текат отдавна, но се крият.

Тези многомилионни маси от чужденци, които работя в Европа се сля с вълната, която дойде сега. Тя се оказа „преливникът“, след който вече проблемът не може да се крие, обясни Методиев. На повърхността излезе „липсата на интеграция, гетата, огромната престъпност, която има етнически характер в Европа“.

Методиев каза, че „тези хора не са интегрирани, не защото не се изливат много средства за този процес, а защото те не искат да бъдат интегрирани. „Те мразят държавите, в които живеят“.

„Дните на Ангела Меркел са преброени. Тя задържа силово властта и направи капитални грешки. От най-популярния политик, сега стана най-мразеният“.

Още за това кои са архитектите на днешната бежанска криза и кой отвори шлюзовете и какви са шансовете Великобритания да излезе от ЕС, чуйте в целия коментар на политолога. 

 

Последни новини
Още от Новини