КЕВР ще проверява ЕРП-тата

Проверките ще обхванат и надеждността на енергийната система

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Съвместна проверка в електроразпределителните дружества у нас започват Комисията за енергийно и водно регулиране и енергийното министерство.

Експерти от двете институции ще анализират спазват ли се изискванията в общите условия на договорите на трите дружества - ЧЕЗ, Енерго-про и EVN България.

Акцент ще бъде дали има периоди на отчитане, които са по-дълги от нормативно определените 31 дни, пише Investor.bg.

Проверките ще обхванат и надеждността на енергийната система и снабдяването с електроенергия, както и спазването на правилата за бързо отстраняване на възникнали аварии.

От Министерството на енергетиката припомнят, че подобни проверки бяха направени преди година. Тогава институциите се активираха след съобщения за нередности с фактурите на абонати на Енерго-про.

Целта сега е да се установи как електроразпределителните предприятия са подобрили своята работа с клиентите. Проверките ще продължат до края на месеца.

Преди началото на празниците и трите дружества съобщиха, че ще има дежурни екипи, които да отчитат показателите на електромерите в почивните дни, така че да не бъде допуснато нарушение в определения от закона срок за отчет, както и за своевременно отстраняване на възникнали аварии.

Последни новини
Още от Новини