Димитров: Медитацията помага за успеха на инвеститорите

Веселин Димитров за ползата от медитацията в бизнеса в предаването "Бизнес старт", 11.01.2016.

Веселин Димитров. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Веселин Димитров. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Ако има едно нещо, на което аз отдавам своя успех на инвестиционните пазари, всички тези милиарди, това е медитацията". Тези думи на Рей Далио цитира бизнес-консултантът Веселин Димитров в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.Той сподели, че медитацията вече не е толкова непозната в България.

Димитров обясни какви са ползите за предприемача от прилагането на медитативни техники "За да бъде успешен, човек трябва да "предприема", да действа, а стресът е това, което ни сковата. Чрез медитацията се успокоява този стрес".

"Медитацията не е фокусиране. Когато има фокус, има и напрежение. Тя дава възможност да се свържат лявото и дясното полукълбо, за да можем да използваме едновременно и интуицията и логиката".

Бил Гейтс, Рей Далио и Сергей Брин бяха цитираните от Димитров разпознаваеми лица, които разчитат на медитацията, за да контролират нивата на стрес и да бъдат успешни предприемачи. 

"Медитацията не е хоби на успешните, както си мислят хората". 

Колко пъти дневно трябва да се медитира, как и къде да се научим на тази техника и каква е връзката между бизнес средата и медитацията чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини