Air France-KLM: $76 млн. загуби от атаките в Париж

Авиопревозвачът пострада не само от спад на резервациите, но и от фалшиви бомбени заплахи

снимка: Christophe Morin/Bloomberg снимка: Christophe Morin/Bloomberg

 €70 млн. ($76 млн.) са загубите на приходи през декември за Air France-KLM от ноемврийските терористичните атаки в Париж, съобщи MarketWatch. Френско-холандската авиокомпания обаче отбеляза намаляването на отрицателните въздействия през втората половина на месеца:

„Тенденциите в резервациите през декември бяха в съответствие с прогресивното възстановяване", заявиха от компанията.

През декември пътниците, извършили пътувания по всички линии на групата са били общо 6,72 милиона. Същия брой, като през декември 2014. Миналият месец Air France-KLM оцени стойността на последиците от ноемврийските терористични атентати на €50 млн.

Атаките в Париж на 13 ноември и свалянето на руския джетлайнер в Египет, където загинаха всичките 224 пътници на борда, удари тежко европейските авиолинии. Потенциалните пътници отмениха полети на фона на по-строги мерки за сигурност.

През последните два месеца на годината, Air France-KLM трябваше да се справят не само с по-малкото от очакваните резервации, но и с няколко прекъсвания на полетите, заради фалшиви бомбени заплахи, които зачестиха. В това число и фалшивата бомба на борда на Boeing 777 при полета от Мавриций до Париж, където заради нереална заплаха самолетът бе принуден да кацне аварийно в кенийския град Момбаса.

Последни новини
Още от Новини