Свалиха китайски продукт от CES за имитация

Репортаж на Джошуа Брустайн от CES 2016

Репортаж на Джошуа Брустайн от CES 2016 за акцията на американската полиция срещу китайска компания-изложител на панаира на потребителски стоки в Лас Вегас CES 2016 след оплакване на компания от САЩ за нарушен патент.

 

Намираме се на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас CES 2016 и току-що станахме свидетели на необичайно събитие. На щанд с продукти, приличащи на левитиращи дъски, се появиха щатски шерифи и конфискуваха цялата стока, свалиха всички табели и ги откараха.

Производителят, китайската компания Changzhou First International Trade Co. Ltd е обвинен в нарушаване на патента на Onewheel.

Стартъп, който представи много подобен продукт на изложението преди 2 години. One wheel казват, че компанията в действителност е започнала да произвежда продукта им и да го продава на по-ниска цена и присъствието им на изложението вреди на репутацията на  One wheel.

"Имаме както международни, така и патенти в САЩ, върху  дизайна и функционалността на  One wheel и след като чухме, че ще има имитации на One wheel на CES, се свързахме с нашите адвокати по интелектуална собственост.

Преминахме през официалния правен процес в Съединените щати, за да получим временна ограничителна заповед срещу една от тези компании, които се опитва да продава продукта в САЩ за първи път", каза Кайл Дорксен, изобретател на Onewheel

Има сериозно притеснение относно нискокачествени левитиращи дъски – такива, които се запалват, или нараняват хората и тази компания е почувствала, че ако има друг продукт на пазара, който изглежда по абсолютно същия начин, това ще навреди и на техните продажби.

"В евтините имитации няма същото ниво на инженерна мисъл. Много пъти, компаниите, които ги правят дори не разбират какво произвеждат, което много вреди на пазара като цяло", казва Кайл Дорксен.

Представител на Changzhou First International Trade Co. Ltd е отказал да даде коментар по случая.

 

Последни новини
Още от Новини