Какви са перспективите пред китайската икономика

Изпълнителният директор и президент на Evercore Ралф Холщейн коментира перспективите пред китайската икономика в Bloomberg

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 

Изпълнителният директор и президент на Evercore Ралф Холщейн коментира перспективите пред китайската икономика в Bloomberg.

Джонатан Феро:

Ако съм портфолио мениджър, предполагам, ще мога да влизам и излизам в Китай, ще мога да влизам и излизам на пазара на облигации и ефектите от голямата ликвидност на пазара. С оглед на събитията от последния месец в Китай има ли нещо, заради което бихте посъветвали инвеститорите да се въздържат от покупка на акции?

Ралф Холщейн:

Мисля, че това зависи до определена степен от сектора, в който оперират. Ако сте инвеститор в сектора на потреблението, то няма как да игнорирате икономическите ефекти на втората по големина световна икономика, която представлява 50% от световния БВП. И особено там, където би имало огромен ефект върху търсенето на средната класа и драматичен ръст на потреблението. Ако сте публична компания в сектора на потреблението, трябва да имате китайска стратегия.

Дейвид Уестин:

Съмнение в периода на данните ли е това, което виждаме? Китай е рисков за всеки западняк, защото не знаем дали данните са достоверни. 7%, 3%, не знам колко е растежът.

Ралф Холщейн:

Мисля, че липсата на прозрачност и доверие в данните, както и достоверност в оповестяването на тази информация, от една страна, и липсата на адекватни политически инструменти за реакция, от друга, обезсърчават инвестициите в Китай.

 

Последни новини
Още от Новини