Добрева: 135 млн. евро бяха предоставени на българския бизнес

Само четири области ще бъдат финансирани до 2020, заяви заместник-председателят на УС на БАКЕП

Ангелина Добрева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ангелина Добрева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вече 135 млн. евро бяха предоставени като помощ на българските малки и средни предприятия. Те са разпределени между най-добрите проекти, които кандидатстваха. Това заяви в предаването InvestBook Ангелина Добрева, заместник-председател на УС на БАКЕП. По думите ѝ основният фокус е бил върху високотехнологичните предприятия.

„В предходния период (на финансиране – бел. ред.) всяка иновация, независимо от кой сектор идваше, беше финансирана. Отсега нататък в дългосрочно бъдеще до 2020 само четири области ще бъдат финансирани. Става дума за информационните технологии – основно производители на софтуер и хардуер, мехатрониката и чистите технологии, науките за здравословен живот, както и рекреативните и креативните индустрии“, отбеляза Добрева.

Ангелина Добрева отбеляза, че крайният срок за кандидастване по ОП „Конкурентоспособност“ е 4 април. Най-важното, което трябва да имат предвид потенциалните кандидати е, че 2015 ще се взима като последна финансова година за оценката. Това означава, че който и да има амбиция да кандидатства ще трябва да завърши финансовата си година относително предсрочно“, допълни заместник-председателят на УС на БАКЕП.

Повече може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини