Видео услугата Netflix стъпва на нови 130 пазара

Крис Палмъри от Bloomberg с коментар за глобалната експанзия на платената онлайн видео услуга Netflix

Платена онлайн видео услуга Netflix Платена онлайн видео услуга Netflix

Без съмнение, потребителите, които се отказват от традиционната телевизия, в момента празнуват. Netflix вече се предлага в 130 нови страни. Крис Палмъри, Bloomberg: По-рано президентът на Netflix Рийд Хейстингс съобщи, че имат намерение да покрият целия свят до края на годината, а изглежда, че почти го е направил до 6 януари. Изненадата е голяма – очаквахме Индия, но не и двойно повече страни, в които сега се предлага. Изключителна новина!

http://www.bloombergtv.bg/gallery/ces-2016

Съобщиха, че ще се предлага на 21 различни езика и че ще направят предаванията специализирани за различните пазари. Инвестицията в съдържанието е по-голяма. Тази година ще представят 21 нови сериала, както и пълнометражни филми. Колкото повече абонати имат, толкова повече могат да похарчат за програмата.

Едно от големите предизвикателства при откриването на нови пазари е, че струва много да се изгради база от абонати, която да покрие инвестицията. От компанията заявиха, че това ще ограничи печалбите тази година, но ако изпълнят плановете си, приходите догодина ще бъдат много по-силни.

Netflix ще продължат да увеличават абонатите си в световен мащаб. Както Рийд Хейстингс каза днес: „Това е раждането на нова глобална телевизия.“ Въпреки че имат 60-70 милиона потребители, това все още е малка част от потенциалните такива.

Китай, Северна Корея и Сирия са изключение. Китай, разбира се, вече разполага и с голяма вътрешна конкуренция, но господин Хейстингс каза, че Китай е пазар, на който имат намерение да стъпят много скоро.

 

Последни новини
Още от Новини