Sony се фокусира върху телевизори и игри с виртуална реалност

Кори Джонсън от Bloomberg за устройствата и концепциите на CES 2016 в Лас Вегас

Sony на CES 2016 Sony на CES 2016

Кори Джонсън, Bloomberg: Sony говори за виртуална реалност, която е голяма част от изложението. Ти спомена обявяването на Oculus Rift и цената, която кара някои анализатори и мениджъри може би да увеличат цените и да се опитат да отбележат печалба с по-скъпо устройство, но нещата не се ограничават с Oculus и Facebook. Много компании тук говорят за виртуална реалност – дали за техни собствени очила за виртуална реалност или дори софтуер за тях.

http://www.bloombergtv.bg/gallery/ces-2016

Изглежда Sony чака Конференцията за игри E3, за да обяви продукта, готов за пазара, но все пак вече имат готов продукт за виртуална реалност.

Разговарях с президента на Sony за всичко, което предлагат – телевизорите с 4К резолюция, пистолети за видеоигри, както и за виртуална реалност.

Казуо Хирай, президент Sony:

PlayStation VR е преживяването, което ще внедрим във формата на PlayStation по-късно тази година. Най-важното съдържание, което ще зарежда PlayStation VR, разбира се са игрите. Ще Ви дам малко контекст – имаме повече от 200 разработчици, работещи за PlayStation VR, и около 100 заглавия, които се разработват в момента.

Кори Джонсън, Bloomberg: Ясно е, че фокусът е върху виртуалната реалност като възможно най-доброто преживяване за геймърите и Sony държат да участват активно. Базовата конфигурация на PlayStation, която обявиха на пресконференцията вчера, има над 38 милиона PlayStation 4 устройства – това е най-бързото приспособяване на нова игрова конзола в историята – голямо постижение за базовата конфигурация на PlayStation с виртуална реалност, която предстои да видим.

Автомобилните технологии също са голяма тема на CES тази година. Ще седим ли скоро в самоуправляващи се коли?

Кори Джонсън, Bloomberg: Не, мисля, че за по-сигурно трябва да държим ръцете си на волана през цялото време.

Много се говори за автономното управление, но асистираното шофиране определено е фокус за големите автопроизводители, да не говорим за стартъпи като Tesla.

Разговарях с президентите на GM US, на Ford – всички автопроизводители изглежда се концентрират върху това, както и върху Изложението за битова електроника – не става дума само за различни джаджи. Големите автопроизводители са тук, за да представят концепциите си за новите начини, по които да използват технологиите. С президента на GM за Северна Америка говорихме и за интернет на нещата. Каза ми, например, че мислят за отчитане на данни всеки път, когато някой пусне чистачките на колата – гледат скоростта, с която те се движат и ще знаят повече от всеки друг за времето. Наистина мислят за начини, по които могат да събират много данни, да ги анализират и да създават нови бизнеси, свързани с автомобилната индустрия.

 

 

Последни новини
Още от Новини