Netflix идва в България

Популярната видео стрийминг услуга ще бъде достъпна в нови над 100 страни по света

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Популярната видео стрийминг услуга Netflix стъпва и в България. Американската компания разширява обхвата си и вече ще присъства в нови над 100 страни по света – огромна стъпка към целта ѝ да се превърне в първата глобална онлайн телевизионна услуга, съобщава Bloomberg.

„В момента ставате свидетели на раждането на глобална телевизионна мрежа“, заяви главният изпълнителен директор Рийд Хейстингс в сряда в презентация по време на Consumer Electronics Show в Лас Вегас. Услугата стартира на живо в 130 нови страни, включително Русия, Полша и Сингапур, по време на презентацията му.

Добавянето на Индия и други азиатски страни представлява огромна стъпка. Китай обаче, най-населената страна в света, остава пропуск в световния отпечатък на компанията. Netflix вече оперира в поне 60 страни, включително в по-голямата част от Европа и Южна Америка. Хейстингс заяви за инвеститорите, че компанията ще започне да представя материална печалба веднага щом приключи с разширяването си.

Териториите извън САЩ вече допринасят за по-голямата част от ръста на регистрираните потребителите на Netflix. Миналата година компанията прогнозира, че ще добави над 11 млн. потребители извън САЩ през 2015, което прави общият брой потребители в цял свят 26 млн. души, предава Investor.bg.

Компанията не представя подробна разбивка на броя регистрирани потребители за други държави освен за САЩ, макар да твърди, че има над 5 млн. регистрирани потребители в Южна Америка. Netflix ще продуцира оригинални телевизионни сериали на френски, италиански и португалски през следващата година.

Последни новини
Още от Новини