Батмобилът на бъдещето

Faraday Future представя първия си концептуален автомобил FFZero1 с 1000 к.с. и мотор за всяко колело

FFZero1 FFZero1

Добре дошли в бъдещето! Бъдещето на Faraday – каквото и да означава това... Бъдещето на Faraday е този суперсекретен транспортен проект, който планира да се конкурира с компании като Tesla.

Faraday Future показаха на CES 2016 в Лас Вегас първия си концептуален автомобил, който изглежда достоен за Батман. Освен това, компанията обяви плановете си за завод в Невада на стойност $1 млрд. Искат да покажат, че са сериозни.

Концептуалният автомобил FFZero1 има електрически мотор за всяко колело и може да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, ставайки част от отбора на най-бързите суперколи в света. Става дума за 1000 к.с. и максимална скорост от 321 км/ч. Ще бъде оборудвана и със сензори за автономно управление. Платформата, върху която е изградена колата, по-късно ще се превърне в шаси за по-малки автомобили и джипове, каквито са и бъдещите планове на компанията – доста амбициозно.

За съжаление, засега това е само концепт, направен за състезателна писта. Така или иначе повечето концептуални автомобили никога не се произвеждат.

Има и още един проблем – вече има електромобил, който ускорява до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, наречен Tesla и от години засрамва Ferrari.

Голямото разсекретяване на Faraday на практика е, че иска да бъде днешната Tesla в неопределен бъдещ момент. Успех!

Но докато го направи, ще има много други електрически батмобили, с които да се конкурира. 

 

Последни новини
Още от Новини