Венецуела въвежда спешни икономически мерки

Целта е подобряването на фундаментите на закъсалата икономика

Снимка: Wilfredo Riera/Bloomberg Снимка: Wilfredo Riera/Bloomberg

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че в близко бъдеще в страната ще бъдат въведени спешни икономически мерки, съобщава местната агенция AVN, цитирана от "Росбалт".

"В следващите часове ще се постави началото на план за спешни случаи за приемането и преразглеждането на икономиката на страната и за изграждането на производителна икономика в национален, регионален и местен мащаб", каза Мадуро.

Целта на тези мерки е да се "подобрят фундаментите на производство, дистрибуцията на продукти, комерсиализацията и контрола на цените", изтъкна президентът през парламента. Държавният глава призова депутатите да не да бойкотират мерките. Той също така обяви промени в икономическите кадри на правителството.

Всички подробности от плана не се посочват все още официално.

Резултатите от парламентарните избори през декември в Венецуела дадоха на опозиционния блок на демократичното единство 109 от 167 места. 3 места отидоха за представителите на коренното население, което също принадлежи към опозиционния спектър. Управляващата обединена социалистическата партия на Венецуела получи само 55 места. Така за първи път от 17 години тя се озова в малцинство в парламента.

Последни новини
Още от Новини