Twitter обмисля премахване на лимита от 140 символа на туийт

Социалната мрежа може да позволи използването на до 10 хил. символа

Twitter - лого. Снимка: Scott Eells/Bloomberg Twitter - лого. Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Социалната мрежа Twitter планира да увеличи лимита на символите, които може да съдържа всеки туийт до няколко хиляди спрямо сегашните 140, съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник започнат със случая. 

Максималният брой символи, който всеки пост в социалната мрежа може да съдържа, може да бъде вдигнат до 10 хил. или наполовина на това, в зависимост от реакцията на потребителите, казва източникът, предпочел да запази анонимност, защото все още решението за промяната не е взето.

Главният изпълнителен директор на компанията Джак Дорси се опитва да накара компанията да измисли начини, които да направят продукта ѝ по-завладяващ за потребителите.  Дорси, който е основател на Twitter, изпълнява ролята на временен изпълнителен директор след напускането на Дик Костоло през юни 2015 г. През миналия месец Twitter започна да експериментира с ново подреждане на постовете в социалната мрежа, като показва на потребителите първо най-релевантното съдържание, вместо обичайното показване в обратен хронологичен ред. През август компанията премахна лимита от 140 символа за личните съобщения, които потребителите могат да си разменят. 

Говорителката на Али Павела отказа коментар за Bloomberg. 

 

Последни новини
Още от Новини