Веселин Марешки получи окончателен отказ от КФН

Второ дружество на собственика на аптеки получава отказ от КФН

Лекарства. снимка: Tannen Maury/Bloomberg News Лекарства. снимка: Tannen Maury/Bloomberg News

Фармацевтична компания на бизнесмена Веселин Марешки ще търси достъп до регулиран пазар в ЕС, след като получи окончателен отказ от Комисията за финансовия надзор. Това съобщи бизнесменът в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, след като на 28 декември КФН отказа да издаде потвърждение на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Фармхолд” АД, гр. Варна. Това е окончателен отказ на проспекта, подготвен от посредника "Бенчмарк".

"Фармхолд" е семейна собственост на Марешки. То е било преобразувано от ООД в АД през 2015 г. и има капитал от 1.99 млн. лева, показва справка в Търговския регистър. Управител е Веска Марешка.

Ние направихме първо един безуспешен опит с "Фармнет" - основната дистрибуторска компания. Когато това беше отказано, решихме да проверим дали проблемът е в резултати на предишната ни фирма и  решихме да минем с новата компания - "Фармхолд", разказа Марешки.  "Пет-шест месеца минаха, през които ни мотаеха, накрая получихме този немотивиран отказ." Компанията ще обжалва отказа.

Искаме да проверим дали проблемът е в нас и затова преглеждаме варианта за европейски борси, допълни бизнесменът.  "Ще демонстрираме, че една и съща компания може да бъде приета на борса в друга държава, но не може да бъде допусната на борсата в България." Той твърди, че ще бъде представен "абсолютно същият проспект".

Последни новини
Още от Новини