JPMorgan плаща 48 млн. долара глоба

Причината са лоши практики при заличаване на ипотеки

JPMorgan Chase - лого. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg JPMorgan Chase - лого. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Най-голямата банка по обем на активите в САЩ JPMorgan Chase ще плати 48 милиона долара, за да разреши случая с обвиненията в лоши практики при заличаване на ипотеки след избухването на финансовата криза през 2008 г., съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, запознат със случая.  

Банката ще плати глобата след като не успя да изпълни изискванията по споразумение, отнасящо се за случая, от 2013 г. Тогава JPMorgan заедно с други финансови институции постигна споразумение по обвинение в неправомерно използване на клетвени декларации, използвани при заличаване на ипотеки и налагане на възбрана върху финансираните с тях имоти. Повечето от финансовите компании тогава платиха общо 10 млрд. долара глоба на регулаторните органи и обещаха да премахнат лошите практики от дейността си в областта. 

JPMorgan обаче не успява да отговори на 10 от поставените 98 условия в споразумението от 2013 г., което ще доведе до допълнителната глоба. JPMorgan обаче ще се освободи от задълженията си от предишното споразумение, според което можеше да плати 2 млрд. долара под формата на глоби и плащания към заемополучатели. 

Говорители на банката отказаха коментар за Bloomberg. 

 

Последни новини
Още от Новини