Бъдещето на китайския пазар на електромобили

Стив Ман от Bloomberg с коментар за пазара на електрически превозни средства в Китай

Електромобили в Китай Електромобили в Китай

Стив Ман, Bloomberg: Китай определено има нужда от още електромобили и по-малко замърсяващи превозни средства. Миналия месец имахме няколко дни с код червено за замърсяване в Пекин, така че Китай трябва да направи много, за да намали замърсяването, а превозните средства са едни от най-големите виновници за това.

Правителството иска да запали потребителите по електомобилите. Проблемът е, че не ги купуват толкова, колкото китайското правителство иска. Защо се получава така?

В самата електромобилна индустрия се случват редица промени, батериите поевтиняват, а в Китай електромобилите не са ограничени.

В странатра има редица градове без ограничения за регистрации на автомобили. През следващите пет години ще има спад в икономиката с горива. Автопроизводителите трябва да изпълнят стандартите за ефикасност на горивата, както и тези за намаляване на замърсяването. Автопроизводителите също ще засилят продажбите на електромобили през следващите няколко години.

Потребителите все още се колебаят дали да купуват и заради станциите за зареждане. Какво ще ни кажете за CES 2016 - Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас? Какви са новите неща? Иновативните? Какво ще видим?

Има интересно развитие. Дори и след години можем да признаем заслугата на Tesla като компанията, която на практика направи електромобилната индустрия комерсиална и популярна. Но ако погледнем следващите няколко години, ще видим, че привлича много нови конкурентиFaraday Futureмного е вълнуващо, ще покажат нов автомобил, който вероятно ще бъде електрически, но и нещо повече. Porsche ще представи Mission E, Mercedes имат планове да представят електромобили. Появяват се все повече производители и ще има много конкуренция на това, което Tesla предлага на пазара.  

 

Последни новини
Още от Новини