Най-успешните ритейлъри за 2015

В студиото на Bloomberg Кайл Сток коментират петте най-успешни компании за продажба на дребно за 2015 година

Nike е най-успешният ритейлър Nike е най-успешният ритейлър

Ако трябва да обединим петте имена под обща тема, може ли тя да бъде късмет или умения?

 

Кайл Сток, Bloomberg: По малко и от двете. От гледна точна на операциите, се справят много добре, в сравнение с колегите си, но всички се възползват от малко попътен вятър, например Nike.

 

Да, с насочване към жените. И разбира се, могат да се възползват от манията на момчета и мъже по прекалено скъпите маратонки.

 

А в Китай са луди по баскетбола – най-после разбраха този пазар, а той е голям.

 

Има и подобрение във веригата за доставките, което направиха в Китай. Можете ли да кажете повече за това?

Да, затегнаха условията за продажби, дистрибуция, производство – всички тези неща. Беше нов пазар за тях, така че трябваше да се учат, но със сигурност успяха.

Добре, да преминем към O'Reilly Automotive. Това е компания „направи си сам“ за части за коли и, разбира се, знаем, че хората харчат за колите си – не си купуват дрехи, но си купуват коли.

Точно така. Компанията е интуитивна, защото продажбите на коли бяха много високи, но те залагат на хора, които искат сами да си сменят маслото, да човъркат разни неща. Въпреки че продажбите са толкова успешни, средната възраст на американските коли е рекордно висока – почти 12 години. Хората ги държат на пътя много по-дълго.

И трябва често да ги поправят. Amazon - магазинът за всичко – продават всяка стока, всеки продукт, не продават само преживявания. Трупат капитал от националния мързел.

Три милиона нови членове само през седмицата преди Коледа. Това е много. Интересното при тях е, че никога не са били добри в печалбите, но имат приходи от уеб услуги, складовете са базирани на услуги – нещата различни от пазаруване.

Kroger – бях изненадана, защото това е супермаркет – прословути са с това, че имат големи маржове.

Да, те са много умели. Самите те доста пазаруват – купиха някои местни местни марки и наистина се справят много добре с високите и ниските цени – предлагат луксозни стоки и след това неща на изгодни цени.

Благодаря ти, че беше с нас. Home Depot са последните най-добри търговци тази година. 

 

Последни новини
Още от Новини