Apple под напрежение през 2016

Дениъл Айвс от FBR Capital Markets с прогнози за представянето на Apple през 2016

Прогнози за Apple Прогнози за Apple

Apple доминира този празничен шопинг сезон. Нов доклад показва, че устройствата на Apple са отговорни за близо половината от всички нови продукти. Силата на технологичния гигант ще продължи през 2016. Управителният директор на FBR Capital Markets Дениъл Айвс, който отразява Apple е с нас днес, за да ни каже какво смята за Епъл през 2016.

Дениъл Айвс, управителен директор, FBR Capital Markets

Мисля, че са притиснати до стената. За първи път от няколко години насам виждаме не толкова добро предлагане и това се отразява и на акциите. Сега всичко се свежда до доказване с новия iPhone 7, какъв ръст ще видим. Големият въпрос е дали ще направят голямо придобиване или има перспективи за обратно изкупуване. Настроенията варират от наполовина пълна до наполовина празна чаша.

Могат ли Apple да направят нов iPhone, който е достатъчно фантастичен?

Възможно е. Истината е, че вдигнаха летвата толкова високо с iPhone 6. Това е част от проблема с успеха – вече са продадени 220 милиона телефона, но това все още не е достатъчно добро за потребителите. iPhone 7 трябва да бъде на само по-тънък, водоустойчив – трябва да измислят нещо много специално. Ако погледнем назад – 30% от клиентите на Apple биха ъпгрейднали iPhone 6.

Китай е пазар на стойност $100 млрд. за следващите 3 години. Горивото в резервоара за Apple ще е свързано с Китай. Проблемът е, че часовникът не постигна успех, както и стрийминг телевизията. Така че това е една от променливите - дали ще бъдат устройство за носене или нещо друго.

Кажете ни нещо повече за стрийминг телевизията, защото това трябваше да е иновативният продукт, който да определи друга индустрия, а не се сполучи. Все още ли е в плановете на Apple?

Мисля, че да, що се отнася до това дали – от гледна точка на преговорите – ще приемат удара, че няма да спечелят много. Но по-генерално погледнато, дали е възможно да купят Netflix. Исторически погледнато, Apple не са правили големи придобивания, но се намират в уникален период на свиване. Имат продажби за 200 милиона, но що се отнася до по-високи нива и завръщане на ръста – това са ключовите въпроси. 

 

Последни новини
Още от Новини