Николова: Оперативните програми са тежък начин на финансиране

Стимулирането на творческия процес в офиса е основа, без която фирмите не могат да съществуват, каза иноваторката.

Елена Николова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Елена Николова Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нашата фирма произвежда специална боя, която превръща всяка повърхност в бяла дъска, върху която може да се пише с маркер, след което да се изтрие със суха гъба. Това каза в ефира на „Investbook” по Bloomberg TV Bulgaria основателката на Creo  Елена Николова. Тя говори са стартъпа си и за неговото финансиране. „Белите дъски са като филмовите ленти във фотоапаратите, които станаха дигитални”, добави тя, илюстрирайки иноваторството в продукта си.

Ако не беше финансирането от акселератора „Eleven” нямаше да сме където сме, заяви Николова. „От май месец сме увеличили продажбите си 17 пъти – от един клиент през април, до 100 сега, които купуват все по-големи количества”, добави предприемачката. „Инвестиционното финансиране на “Eleven” е ценно не само с това, че ти дава капитал, с който можеш да рискуваш, но и те свързва с много хора от бранша”.

Тя разкри и защо смята, че „венчър-фондовете” са за предпочитане пред оперативните програми: „Акселераторът оставя собствениците на компанията да взимат решения според техните преценки. Всяко последващо финансиране, отчитане, кандидатстване е улеснено и се случва бързо. Оперативните програми са доста утежнени вместо да говориш с клиенти ще попълваш документи, които нямат край.”

Вижте видео:

 

Последни новини
Още от Новини