DuPont съкращава 1700 души

Компанията се подготвя за сливането с Dow Chemical

Dow Chemical - лого. Снимка: Frank Polich/Bloomberg Dow Chemical - лого. Снимка: Frank Polich/Bloomberg

Една от най-големите химически компании в света DuPont обяви, че ще съкрати 1700 служители в началото на 2016 г. в щата, където е базирана – Делуеър – докато се подготвя за сливането с Dow Chemical Co съобщава Bloomberg.

„Имайки предвид, че сме по средата на празничния период, решихме да изчакаме докато индивидуалните известия са направени преди да обявим пълния обем на съкращенията. „До 31 декември обаче сме законово задължени да декларираме предупреждение към местните власти в Делуеър, в което да дадем подробности за очакваните съкращения на персонал в щата“, каза главният изпълнителен директор на компанията Ед Брийн. 

На 11 декември, когато сливането с Dow Chemical беше оповестено, DuPont обяви, че планира да съкрати работната си сила с 10% (от общо 63 000 души) и да намали разходите със 700 милиона долара. 

„Ефектът в Делуеър ще е значителен, което отразява неотложната нужда да преструктурираме разходната си база и като част от тези усилия да намалим режийните си разходи, за да останем конкурентни“, каза Брийн. 

 

Последни новини
Още от Новини