Ангелов: Пазарът е гладен за качествени ивенти

Качеството на едно събитие и добре позиционираните спонсори са ключови в бизнес модела за организиране на едно мероприятие

Стоян Ангелов и Петър Лозанов, FlyEvents. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стоян Ангелов и Петър Лозанов, FlyEvents. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът в България е предизвикателство, но е и гладен за качествени продукти и услуги. За нещо различно, за някакъв хепънинг. Това казаха гостите на предаването InvestBook, ивентмениджърите Стоян Ангелов и Петър Лозанов, съдружници във FlyEvents.

„В организацията на събития е много е важно да направиш песимистичен и песимистичен вариант на това, какво може да се случи. Трябва винаги да се целиш някъде по средата, защото при песимистичния вариант, се губят пари“.

Лозанов подчерта, че от ключово значение е да можеш да поемеш загубата, когато тя се случи, а не да не допускаш грешки: „Трябва да знаеш какво е възможно за теб и да поемеш точно този риск, който можеш да поемеш, не повече“.

В много от случаи може да се окаже, че спонсорството прави разликата, каза още Лозанов. Той допълни, че ако „бизнес частта е пренебрежимо малка“, то дори едно „много хубаво събитие“, за което си осигурил достатъчна посещаемост, може да се окаже губещо.

Вторият съвет, който даде Лозанов е да не допускаш, „когато взимаш спонсор, но не го презентираш правилно“. Той подчерта, че не трябва да се допуска „дисбаланс на очакванията на спонсори и реализираните резултати“:

Относно социалните мрежи и значението им, Ангелов каза:

„Най-силната социална мрежа в момента в България, според Ангелов все още е Facebook, но все повече популярност набират и Tweeter и Instagram".

“Аз лично се радвам, че има все повече конкуренция през последните години“, каза още Ангелов. „По този начин се вдига нивото на работа на всички“.

Гостите казаха, че бъдещето пред бизнеса им минава през различни проекти, един от които е свързан с партньорства в Румъния, Гърция и Сърбия, по които все още се работи. 

Чуйте още: 

 

Последни новини
Още от Новини