Aerion ще лети Лондон-NY за под 5ч.

Свръхзвуковият самолет излиза на пазара на бизнес джетове

Алън Макартър, Airbus Group Inc и тексаският милиардер и собственик на Aerion Робърт Бас на изложението на NBAA в Орландо, Флорида, 21 окт. 2015 Алън Макартър, Airbus Group Inc и тексаският милиардер и собственик на Aerion Робърт Бас на изложението на NBAA в Орландо, Флорида, 21 окт. 2015

През ноември Aerion Corp, компанията, която произвежда свръхзвуковия самолет, подкрепена от тексаският милиардер Робърт Бас и Airbus Group SE съобщи, че Flexjet LLC е поръчала 20 самолета, съобщи Bloomberg. Сделката прави Flexjet LLC първият клиент на модела AS2, според съобщението на компанията на търговското изложение във Вегас.

AS2 ще бъде първият корпоративен свръхзвуков самолет. Планира да започне да лети от 2021. Flexjet е собственост на Directional Aviation Capital.

 

Брендън Грийли, Дейвид Уестин и Кери Гайгър, Bloomberg говорят за ефекта от пускането на свръхзвуков самолет между Лондон и Ню Йорк и пазара на бизнес джетове.

Днес в News-is ще говорим за супер бързи самолети.

Aerion навлизат в пазара на 12-местните бизнес самолети, които ще могат да летят от Лондон до Ню Йорк за 4,5 часа. Според Wall Street Journal, самолетът ще струва 120 млн. долара и ще се движи с 4700 възла и до 1,5 пъти скоростта на звука. 

120 милиона долара, за да намалите продължителността на трансатлантическия си полет с 2,5 часа.

Това, което ме изненадва е, че Concorde вече съществуваше и работеше за богатите. Оказва се, че при сегашната икономика, самолет за супербогатите е напълно рентабилен, докато Concorde вече не беше.

Забравете Gulfstream на шефа ще му трябва нов свръхзвуков самолет.

 

Последни новини
Още от Новини