Керин: Данъците за МСП не трябва да се намаляват

Кирил Керин за бизнеса с късметчета в „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria. 28.12.2015.

Кирил Керин. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кирил Керин. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Няма нужда да се намалява административната тежест за малките и средни предприятия. Те просто не трябва да се пипат и нещата да останат такива, каквито са. Това каза бизнесменът Кирил Керин в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„ Много хора казват, че плоският данък убива по-дребните и прави богатите, по-богати. За мен не е така. Мога да кажа, че откакто имаме плосък данък 10%, това е нещо, което ми даде глътка въздух“.

Бизнесът с късметчета Керин започва преди 16 години и идеята в началото е не да се „раздават късмети, а човек да се забавлява, докато пие кафето си“.

Днес бизнесменът счита, че българският пазар е вече достатъчно наситен и насочва вниманието си към Албания и Румъния. „В Испания вече работим отдавна, а Италия е труден пазар. Там манталитетът в северната и южната част е съвсем различен, все едно работиш в две различни държави“.

По думите на Керин, не е толкова важно, дали държавата, в която работиш е богата или бедна, а какъв е манталитетът: „В Германия и Швеция, например, е по-трудно да се работи, отколкото в по-топлите, като манталитет, държави.“

На въпроса дали бизнесът му се е възползвал от подкрепата на европейски средства, Керин каза:

„Българинът все още кара по стария манталитет – първо да уредим роднините, а после, ако остане – другите. За това не съм разчитал на програмите. Близо 9 години сме били с кредити. Сега, от няколко години, се опитваме да се справяме сами, без да ни се налага да теглим заеми“.

„Работа“ си пожела за 2016 година Кирил Керин: „От работата идва всичко. Идва спокойствието, идва и топлотата вкъщи. А в работата - най-важното е човек да направи екип, който да работи с години“.  

Чуйте още: 

 

Последни новини
Още от Новини