Audi ограничава разходите

Германският концерн отлага изграждането на нов въздушен тунел за тестове

Снимка: Miles Willis/Bloomberg Снимка: Miles Willis/Bloomberg

Audi свива планираните си разходи през 2016 и отлага изграждането на нов въздушен тунел за тестове, след като концернът Volkswagen пострада от скандала с манипулаците на данните за вредните емисии, съобщава Investor.bg, позовавайки се на Reuters.

Audi, която отчете по-висока оперативна печалба от цялата група VW през първите 9 месеца на 2015, заяви, че ще инвестира над 3 милиарда евро в заводи и оборудване през 2016. Източник на Reuters посочва, че първоначално определената сума е била 3,3 млрд. евро.

В последните си бюджетни планове Audi обяви планирани инвестиции на стойност 17 милиарда евро през периода 2015-2019, което на година е около 3,4 млрд. евро.

„При настоящата инвестиционна програма, искаме да подобрим силната позиция на бранда, но в същото време искаме да постигнем добри финансови резултати с оптимизация на разходите“, заяви финансовият директор на Audi Аксел Щротбек.

Припомняме, че през ноември концернът VW понижи инвестиционните си планове за 2016 с 1 млрд. евро.

От Audi твърдят, че няма да пестят за сметка на бъдещи растеж, а че по-скоро ще разгледат индивидуално всяко инвестиционно решение. „Затова Управителният съвет реши да отложи с една година изграждането на нов въздушен тунел за тестове“, се казва в изявлението. От компанията не коментираха плановете си за инвестиции след 2016.

Последни новини
Още от Новини