Amazon ce прицелва в Оскарите

Американският гигант има амбиции да излъчва и мачове от Бундеслигата и Световни първенства по футбол

Снимка: Peter Foley/Bloomberg Снимка: Peter Foley/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос има сериозни планове за компанията си по отношение на навлизането ѝ в развлекателната индустрия, като дори може да си представи платената услуга Amazon Prime Video да излъчва и мачове от Бундеслигата и Световни първенства по футбол, пише Investor.bg

За своята стрийминг услуга Безос си поставя наистина амбициозни цели. „Искаме да спечелим Оскар“, казва той пред германския Welt am Sonntag. Amazon вече е печелил „Златен глобус“ и „Еми“, припомня мениджърът.

„Е, това ще ни струва доста. Но искаме да предоставим нова платформа на майстори като Спайк Лий и Уди Алън. На такива творци ние можем да предоставим креативен контрол и преди всичко много свобода“, пояснява Безос.

С други стрийминг услуги като Netflix Amazon започва да се конкурира с Холивуд и традиционните телевизионни канали. „Нашата сегашна цел е да продуцираме 16 собствени филма на година“, добавя Безос.

В момента Amazon разполага с филмово студио в Лос Анджелис, като там произвежда собствени тв сериали и филми. Безос е сигурен, че цялата филмова и телевизионна индустрия се променя кардинално.

„Тази голяма, гигантска мрежа от доставчици на кабелна и сателитна телевизия е напът да се раздели". Класическите телевизионни станции според него се нуждаят от голяма аудитория, за да им излезе сметката. Но в бъдеще зрителите все по-често сами ще миксират своите собствени доставчици на стрийминг услуги.

Поради това Amazon възнамерява през следващите години да засили ангажимента си към сектора на филмите и телевизията. Главният изпълнителен директор на Amazon може да си представи и излъчване на Бундеслигата, английската Висша лига и дори Световното първенство. „Това не е невъзможно. Спортът е интересна област".

Въпреки това Безос също така заявява, че лицензионните такси в момента са много високи. Ето защо и правата все още ще попадат в ръцете на телевизията.

Последни новини
Още от Новини