Пазарът на мобилни игри - с ръст от 27,3%

Световният пазар на мобилни игри ще се удвои през 2016

Геймъри по време на Dreamhack digital festival в Москва, Русия, 5.12.2015. снимка: Андрей Рудаков/Bloomberg Геймъри по време на Dreamhack digital festival в Москва, Русия, 5.12.2015. снимка: Андрей Рудаков/Bloomberg

23,9 млрд. долара ще достигне световният пазар на мобилни игри през 2016, според ново проучване на NewZoo, компания за изследване на пазара на игри и AppLift, платформа за маркетинг на мобилни игри. Това съобщава Investor.bg.

Пазарът на мобилни игри ще удвои размера си до края на идната година. До това заключение са стигнали двете компании, след проучване на ключовите глобални и регионални показатели при мобилните игри.

Новото изследване разглежда привлекателността на различните компании, създаващи мобилни игри, и хвърля светлина върху възможностите за растеж, потенциала за осигуряване на приходи и разходите за привличане на потребители.

Според новите данни, световният пазар на мобилни игри ще нарасне с 27,3% на годишна база, достигайки 23,9 млрд. долара. Ръстът се дължи на все повече играчи като цяло, на геймъри, готови да плащат за допълнителни услуги, както и на по-високите средни разходи, плащани от потребителите.

Последни новини
Още от Новини