Uber ще осъществи IPO, но едва ли ще е скоро

"Когато сме готови, ще действаме", каза старши вицепрезидентът Емил Майкъл

Емил Майкъл, старши вицепрезидент на Uber. Снимка: Chris Goodney/Bloomberg Емил Майкъл, старши вицепрезидент на Uber. Снимка: Chris Goodney/Bloomberg

Uber вероятно ще осъществи IPO, каза Емил Майкъл от компанията за споделени пътувания, съобщава Bloomberg. Този ход обаче може да не се осъществи скоро. 

„Това вероятно е което искаме да направим. Когато сме готови, ще действаме“, каза Майкъл, старши вицепрезидент за бизнеса, на 17 декември, когато беше попитан дали компанията ще продава акции на борсата.  

Майкъл потвърждава думите на главния изпълнителен директор Травис Каланик, който подчерта, че компанията е все още млада, като от основаването ѝ са преминали едва малко над 5 години и има „да измине дълъг път“. 

През това време Uber продължава да набира частен капитал, като чрез последния рунд той достига 2,1 милиарда долара, което ще оцени компанията на 62,5 милиарда долара, казаха хора, запознати със случая.

Uber продължава да се разраства по света и да навлиза в нови сегменти извън споделените пътувания, сред които доставки на храна, както и самоуправляващи се автомобили. 

Продължават обаче и проблемите с регулаторите и властите в различни страни по света. Върховният административен съд и Комисията за защита на конкуренцията забраниха Uber в България заради „нелоялна конкуренция“. 

 

 

Последни новини
Още от Новини