Олендер: Регулацията не трябва да пречи

Иновациите пред погледа на Google коментира Марчин Олендер, мениджър публична политика и връзки с правителствата, ЦИЕ Google, в Investbook, 16.12.2015.

Марчин Олeндер. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Марчин Олeндер. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темата за иновациите е много гореща, но в Google иновациите са в основата на компанията. Ние нямаме иновативен отдел. Това е самото сърце на компанията. Това каза Марчин Олендер, мениджър публична политика и връзки с правителствата за ЦИЕ, Google в интервю на Дориана Ранкова за Bloomberg TV Bulgaria. "Да мислим в големи мащаби е специфичният модел на Google. Ние го наричаме „Да стреляш към луната“. Искаме да разрешим големите проблеми. Начинът е да намериш световен проблем, и да помислиш как да го решиш по много смел и иновативен начин. Сега мислим за автомобили, които да бъдат управлявани без шофьор“, надигна завесата пред бъдещите проекти Олендер.

"Ние създаване една трептяща култура, която дава спойката между хората, носители на нови идеи, защото трябва критична маса от креативни хора, за да се стигне до промяна", каза Олиндер. "Що се отнася до големите предизвикателства пред Google, то „конкуренцията никога не е била заплаха. Тя движи всички нас и не трябва да бъде задушавана от регулацията".

„Именно компании, като "Юбер", създават конкуренция, но те се натъкнаха на пречки. Колкото по-свободни са пазарите, толкова по добре“, категоричен бе предприемачът.

„Регулацията, разбира се, трябва да съществува, за да защитава потребителите, но се изисква правилно боравене с нея, за да не пречи.“

Чуйте още:

 

Последни новини
Още от Новини