Време е да се говори за бизнес: Харисън

Хънтър Харисън, президент на Canadian Pacific Railway

Хъртър Харисън, главен изпълнителен директор на Canadian Pacific Railway Ltd= Photographer: Chris Goodney/Bloomberg Хъртър Харисън, главен изпълнителен директор на Canadian Pacific Railway Ltd= Photographer: Chris Goodney/Bloomberg

Президентът на Canadian Pacific Railway Хънтър Харисън за пробива с акционерите на Norfolk Southern. Харисън разговаря с Ерик Шацкер, Bloomberg.

 

Досега направихте две оферти за Norfolk Southern и двете бяха отхвърлени, каква е позицията Ви в момента?

Не постигнахме голям напредък, но постигнахме известен пробив с акционерите. Нашите анкети показват, че те подкрепят транзакцията. Бихме искали да започнем преговори с  Norfolk Southern, но за сега те отказват да преговарят с нас. Мисля, че в следващите 10 дни ще имаме някакъв напредък.

Мисля, че сме към края на приказките и е време да говорим по същество. Те ще трябва да седнат да преговарят с нас, или ще трябва да сменим подхода.

 

Ако те откажат да водят такива преговори с вас, ако Джим Скуайър, президентът на Norfolk Southern откаже да се срещнете или да говорите по телефона, какъв ще е този различен подход? 

Те са направили техните проучвания, а ние сме направили нашите. Ако искат да чакат, докато се откажем, ще трябва да изчакат още много време. Можем ли да дооформим офертата си – да, можем леко да я променим. Но проблемът е, че трябва да извадим акционерите от процеса и да видим каква ще е реакцията им.

 

Колко още можете да подобрите офертата си, предполагам че нямате много място за отстъпление?

Вижте, не се наслаждаваме на тази сделка -  нещата могат да продължат и без нея. Не можем да забравим, че представляваме акционерите от CP. Няма да влошаваме позицията им...

 

Все пак вие вече давате на акционерите от  Norfolk Southern 47% от новата компанията, нали?

Да, така е. Наближава моментът, в който ще кажем, достатъчно, това е окончателната ни оферта. И ако те не искат да я приемат, тогава ще трябва да се справят с алтернативите.

 

Последни новини
Още от Новини