Маргаритов: Извършваме по 30 000 проверки годишно

10% от тях завършват с акт за административно нарушение, каза председателят на КЗП

Димитър Маргаритов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Маргаритов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През 2015 сме получили 18 000 жалби. Това заяви в ефира на „В развитие“ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Той обясни какъв тип жалби приемат най-често в комисията и посъветва потребителите как да избегнат некоректно отношение от фирмите за бързи кредити.

Броят на нарушенията намалява с 10% на годишна база, а тези в онлайн търговията с цели 30% само за тримесечието, коментира Маргаритов, като отбеляза, че това е особено впечатляващо, като се има предвид колко нов отрасъл е тази търговия. Той допълни, че извършват по 30 000 проверки на година, като 3 000 завършват с констатация за нарушение.

Маргаритов каза, че най-чести жалби се отнасят за секторите телекомуникации, аудиовизуална електроника и битова техника, като подчерта, че предвид големината и структурата им "това не е учудващо". 

Той препоръча на зрителите на Bloomberg TV Bulgaria да изискват всичката информация за своя кредит преди да го изтеглят. На първо място трябва да се интересуват колко ще им струва общо. 

Вижте видео

Последни новини
Още от Новини