Елст: През 2016 се разрастваме на 300 души

За нас е важно да работим близо до клиентите си – затова инвестираме в България, каза директорът на Sensata за ЮИЕ

Том Вер Елст Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Том Вер Елст Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ние събираме всички автомобилни компании заедно отиваме до университетите. По този начин успяваме да работим по-тясно със студентите. Това заяви в ефира на „Investbook“ директорът на автомобилната компания Sensata за югоизточна Европа Томи Вер Елст, с центрове в Ботевград, София и други градове. Той говори за перспективите пред сектора, защо фирмата е избрала България и как се развива тя самата.

Нашите клиенти са основно в Европа, а за нас е важно да сме близо до тях. Поради това сме избрали да се развиваме в България, каза Елст. Клиентите на компанията са всички големи автомобилни производители в Европа, както и главните им поддоставчици.

През 2016 година компанията планира развитие на завода в Пловдив, като така общо за цялата страна ще даде работа от 70 на 300 души, заяви мениджърът.

През 2015 г. компанията осъществи една от най-сериозните инвестиции в българския индустриален сектор за последните години. Новият завод в Пловдив - вложение, което струва 40 млн. евро, ще произвежда датчици за налягане за автомобилната индустрия. 

На въпрос как им се отразява силният долар, управителят каза, че тъй като купуват и продават в евро, имат „естествен хеджинг“.

 

Последни новини
Още от Новини