Disney работи в партньорство с Alibaba на китайския пазар

Филми, игри и услуги за пътувания на Disney и Pixar ще достигат до китайските потребители, благодарение на Alibaba

Джак Ма, основател и изпълнителен директор на Alibaba, Снимка: Christophe Morin/Bloomberg Джак Ма, основател и изпълнителен директор на Alibaba, Снимка: Christophe Morin/Bloomberg

Alibaba, гигантът в сферата на електронната търговия, управляван от милиардерът Джак Ма, и Walt Disney обявиха многопластово лицензионно споразумение за устройство, което ще предоставя филми, игри и услуги за пътувания на Disney и Pixar в Китай, съобщава Bloomberg. 

Системата се нарича DisneyLife и е достъпна чрез търговския онлайн мол на Alibaba Tmal.com срещу 125 долара, се казва в съобщение от 15 декември. Уеб стрийминг услугата позволява на клиентите на Alibaba в Китай да получат достъп до съдържание на Disney, както да планират посещение до Disneyland в Хонконг, казват компаниите. Условията по сделката не се разкриват. 

Партньорството с Disney е последният ход на Alibaba, който цели увеличаване на растящата медийна империя на компанията. През този месец компанията придоби South China Morning Post и други медийни активи на стойност 266 милиона долара. През ноември Alibaba купи видео услугата Youku Tudou, за да предостави повече стрийминг съдържание на китайските интернет потребители чрез контрол върху подобният на YouTube сайт. Освен това компанията инвестира в последния филм „Мисията невъзможна“  на Paramount Pictures. 

След като сделката беше обявена акциите на Disney поскъпнаха с 3% до 112,69 долара в Ню Йорк, а тези на Alibaba – с 2,9% до 82,93 долара. От началото на годината до 14 демекври обаче акциите на Alibaba загубиха 22%.

 

 

Последни новини
Още от Новини